WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Bel ons gerust met al je vragen:   telefoonnummer   085 00 13 267
(Belgische klanten bel: +31 85 00 13 267)

Hoe vervang ik mijn xenon lamp die fabriek af is ingebouwd?

Wanneer uw xenon lamp kapot gaat, die fabriek af al is ingebouwd, wilt u geen hoge garagekosten betalen. U kunt bij ons gemakkelijk een vervangende lamp kopen zodat u de lamp zelf kunt verwisselen. Het is dan van belang dat dit wel op de juiste manier gebeurd. Om u te helpen met het vervangen van uw xenon lamp zullen wij een stappenplan met u doornemen. Hierdoor hoeft u ook voor deze vervanging geen hoge garagekosten te betalen.

Stap 1: Het kiezen van de juiste fitting

Om de juiste lamp te vervangen, is het van belang dat u de juiste fitting kiest. Door op onze pagina “welk type autolamp” te kijken welke fitting u nodig heeft, komt u tijdens het vervangen niet voor verassingen te staan. Mocht u er niet uitkomen, kunt u altijd via de klantenservice om hulp vragen.

Stap 2: Uitschakelen

Vervolgens is het van belang om de lampen van de auto uit te zetten. Ook moet de motor van de auto uit worden gezet. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de lampen te vervangen. Haal vervolgens de accukabel er vanaf. Zo komt u niet voor verassingen te staan. Het verwijderen van de koplampunit is alleen nodig als er te weinig ruimte is.

Stap 3: Het eruit halen van de defecte lamp

Hier wordt onderscheid gemaakt in drie verschillende mogelijkheden. Deze mogelijkheden verschillen per auto. Hieronder zullen we de drie mogelijke opties toelichten.

Mogelijkheid 1

Draai de lamp eruit, haal de xenon lamp uit de contactdoos. Vervolgens haal je de aansluitkabel van de lamp af. Sluit de nieuwe xenon lamp aan op de aansluitkabel. Draai vervolgens de lamp weer in de contactdoos. Doe hierna weer de stroomkabel op de accu.

Mogelijkheid 2: Met een zwarte ring

Haal eerst de aansluitkabel van de kapotte xenon lamp af. Draai vervolgens de lamp uit de contactdoos. Haal de ring van de lamp af. Doe de ring om de nieuwe xenon lamp. Draai daarna de lamp weer in de contactdoos en sluit de aansluitkabel weer aan. Doe hierna weer de stroomkabel op de accu.

Mogelijkheid 3: Met een locking clip

Wanneer uw lamp vast zit met een locking clip, is het van belang eerst de aansluitkabel los te koppelen van de defecte lamp. Hierna haalt u de locking clip er vanaf. Haal de kapotte xenon lamp eruit en doe de nieuwe xenon lamp er in. Doe vervolgens de locking clip weer dicht en sluit de aansluitkabel aan. Doe hierna weer de stroomkabel op de accu.

How-to Video:

Als het nog niet helemaal duidelijk is, hebben wij onderstaand nog een video staan met drie verschillende mogelijkheden: