Bel ons gerust met al je vragen:   telefoonnummer   085 00 13 267
(Belgische klanten bel: +31 85 00 13 267)

Hoe xenon afstellen om verblinding te voorkomen?

 

xenon verblinding

Hoe voorkom ik dat mijn xenon verlichting de tegenligger verblind?

Om uw mede weggebruiker niet te verblinden tijdens het rijden. Zijn er twee aspecten van xenon verlichting heel belangrijk. Als eerste is het van belang dat u de juiste K-waarde selecteert. Per K-waarde verschilt het namelijk de kans op verblinding. Ten tweede is het van belang dat u de lampen juist afstelt zodat de tegenligger er geen last van heeft. Als u hiermee rekening houdt, voorkomt u dat u uw tegenligger verblind.

 

Wat is de juiste K-waarde?

De juiste K-waarde hangt af van uw wensen. De K-waarde vertegenwoordigd de kleur die de xenon lamp geeft. Om er voor te zorgen dat uw xenon verlichting uw tegenligger niet verblind, wordt er aangeraden om niet meer dan 6000k in te bouwen. Dit betekent dat u zonder enig probleem alles onder de 6000k kan inbouwen. Wilt u toch een hogere K-waarde gebruiken? Dan kan dit gewoon, alleen wordt de kans op het verblinden van uw tegenligger veel groter.

 

Hoe stel ik mijn xenon verlichting goed af?

Als uw lampen zo hoog staan, dat u uw tegenligger verblind, wordt het tijd om daar verandering in te brengen. U kunt gemakkelijker uw eigen xenon verlichting afstellen. Zet uw voertuig met de koplampen richting een muur. Als u uw lampen op de hoogste stand zet, plakt u een stuk tape op de plek waar de bundel schijnt. Bouw vervolgens pas uw xenon verlichting in en laat de auto op dezelfde positie staan. Zet vervolgens de nieuwe xenon verlichting aan. Stel de xenon verlichting zo af dat de lichtbundel precies op de stukjes tape komt. Zo weet u zeker dat u uw tegenligger niet zult verblinden.