Bel ons gerust met al je vragen:   telefoonnummer   085 00 13 267
(Belgische klanten bel: +31 85 00 13 267)

Xenon inbouwen? Hoe installeer je Xenon in 10 stappen.

Voordat u begint met het inbouwen van xenon, is het van belang dat u zeker weet dat u alle onderdelen heeft. Deze onderdelen worden geleverd in onze xenon kit, met deze ombouwset kunt u uw halogeenverlichting vervangen door xenon verlichting. Ook is het belangrijk dat u controleert of alle verbindingsdraden vastzitten en niet te los zitten. Zorg ervoor dat de draden goed en deugdelijk vastzitten.


xenon verlichting inbouwen


Wees voorzichtig met het monteren van een HID Xenon Kit. Dit is namelijk een hoog voltage systeem en een schok hiervan kan verwondingen veroorzaken. Wacht tot de motor van het voertuig volledig is afgekoeld, het contact en de lamp schakelaar moeten uit staan voordat u begint met montage. En doe de HID Xenon kit pas aan als de motor is gestart.

 

Stap 1: Demonteren koplamp (optioneel)

Stap 1 van het inbouwen van onze kit is het demonteren van de originele koplamp, hierdoor bent u in staat om de HID Xenon lamp in te bouwen. Als u voldoende ruimte heeft aan de achterkant van de koplamp is deze stap niet nodig. Zie figuur 1.

 

xenon koplamp eruit halen bij xenon installeren

 

Figuur 1, het demonteren van de originele koplamp.

 

 

Stap 2: De originele lamp eruit halen

Vervolgens moet u uw originele lamp uit de unit kap halen. Hiervoor demonteert u de unit kap en haalt u de originele lamp er uit. Doe dit zoals te zien is op figuur 2.

 

xenon inbouwen

 

Figuur 2, demonteren van de unit kap en eruit halen van de originele lamp.

 

Stap 3: Doorboren van de unit kap

Om de xenon lamp inclusief bedrading te kunnen plaatsen in uw unit kap, is het van belang dat u het gat groot genoeg maakt. Boor daarvoor een gat van 25mm in de uitkap. Let op: Sommige auto’s hebben geen afdekkap!

 

xenon in koplamp plaatsen

 

Figuur 3, het boren van de unit kap.

 

Stap 4: Verwijder de houder van de HID xenon lamp

Stap 4 is het verwijderen van de plastic houder van de HID lamp. Let daarbij goed op dat u dit op de juiste manier doet! Pak het lampglas niet vast met de hand! Door vuil of vet zal de xenon lamp kapot gaan. Als het lampglas toch is bevuild, dan kunt u het schoonmaken met alcohol.

 

xenon lampen inbouwen in een auto

 

Figuur 4, het verwijderen van de plastic houder.

Stap 5: Monteren van de lamp

Monteer de lamp voorzichtig in de originele koplamp. Druk de lamp niet door als de lamp niet past, dit kan schade veroorzaken aan de HID Xenon lamp én aan de originele koplamp!

 

monteren van xenon in koplamp unit

 

Figuur 5, het monteren van de HID Xenon lamp.

 

Stap 6: Monteer het rubber

Vervolgens monteert u het rubber het door u geboorde gat van 25mm. Dit is optioneel maar wordt wel aanbevolen door ons!

 

gat boren in koplamp unit

 

Figuur 6, monteren van het rubber.

 

Stap 7: Aansluiten van de kabels

Daarna moet u de kabels aansluiten. Doe dit volgens de tekening in figuur 7. De kabels kunnen maar op 1 manier aan elkaar verbonden worden. Verbind de set een keer van te voren om te zien welke kabels aan elkaar moeten worden aangesloten. Zie voor Bi-Xenon de Engelse handleiding die u tegelijk met uw kit heeft gekregen.

 

xenon kabels aansluiten

 

Figuur 7, het aansluiten van de kabels.

 

Stap 8: Monteer de unit kap;      

Monteer daarna weer de unit kap als u deze bij stap 1 er vanaf heeft gehaald.

 

koplamp unit monteren

Figuur 8, monteren van de unitkap.

 

Stap 9: Monteren van de ballasten

Zorg ervoor dat de ballast goed en deugdelijk gemonteerd is, de ballast mag niet in de buurt van te warme en draaiende delen gemonteerd worden. Plaats de ballast zo dat hij niet in aanraking kan komen met spatwater (denk hierbij aan regen of plassen). De ballasten kunt u bijvoorbeeld met een tyrap of de meegeleverde bevestigingen op een veilige willekeurige plek vastmaken.

 

ballasten monteren

 

Figuur 9, aansluiten van de kabels.

 

Sluit de kabels aan en controleer of u de draden goed hebt aangesloten.

 

Stap 10: Testen

Kijk of beide lampen goed werken, zo niet, lees dan de handleiding nog eens aandachtig door. Indien u de H4 Bi-Xenon kit heeft, controleer of zowel het dimlicht als het grootlicht functioneert. 

 


Advies nodig bij inbouw?

Wij helpen u graag met advies over het inbouwen van xenon. Neem gerust contact met ons op. Wij zijn als merk al jaren actief in het ontwikkelen van Xenon en LED ombouwsets. Deze kunt u hieronder vinden:

POPULAIRE XENON OMBOUWSETS