Bel ons gerust met al je vragen:   telefoonnummer   085 00 13 267
(Belgische klanten bel: +31 85 00 13 267)

Xenon verlichting is tegenwoordig helemaal in. Iedereen wilt Xenon verlichting in zijn auto, motor of ander voertuig! Maar waarom is de grote vraag? Dit komt doordat uw lichtopbrengst verdrievoudigd! U zult denken dit zegt elke verkoper, echter als u eenmaal Xenon verlichting gewend bent zult u nooit meer anders willen.  Zeker mensen die nachtblind zijn is dit de uitkomst! Er zijn diverse mensen die voorheen de bekende ‘’gele bril’’ nodig hadden toen men Halogeen verlichting had, toen men Xenon verlichting installeerde in hun auto was dit totaal niet meer nodig!

Er bestaan verschillende soorten Xenon verlichting, ons assortiment bestaand enkel maar uit producten die zijn goed gekeurd voor de Nederlandse weg. Dit betekend dat wij standaard geen 55Watt Xenon kits leveren, echter mocht u dit toch willen kunnen wij deze altijd op verzoek bestellen voor u. U zult denken waarom mag 55 Watt Halogeen wel en 55 Watt Xenon niet? Dit komt doordat de lichtopbrengst van Xenon vele malen hoger ligt dan die van Halogeen, vandaar mag men enkel 35Watt Xenon verlichting voeren op de Nederlandse weg.

Echter kent Xenon nog verschillende varianten en dan specifiek voor de H4 fitting. De H4 fitting kent in de Halogeen wereld ook al 2 varianten de Normale H4 lamp en de H4 lamp met dim- en grootlicht. De normale H4 lamp komt zelden voorin Europese auto’s echter wordt deze weer wel veel gebruikt in motoren en scooters. In Nederland wordt dus het meest gebruik gemaakt van de H4 lamp met dim en grootlicht in één. Natuurlijk heeft onze Xenon leverancier hier ook op ingespeeld, vandaar ziet u bij ons op de site ook 3 verschillende H4 varianten. Wij kennen de volgende drie soorten;

H4 Xenon kit.

Dit is de lamp die u vaak ziet in motoren en scooters, deze beschikt enkel maar over Dimlicht.

H4 Halogeen/Xenon kit.

Deze lamp heeft de zelfde functies  als de H4 lamp die wij tegen komen in auto’s. Hij beschikt dan ook over een dimlicht functie en een grootlicht functie. Bij deze kit vervangt u de oude Halogeen lamp door de Halogeen/Xenon lamp, deze lamp vervangt alleen uw dimlicht  van Halogeen naar Xenon verlichting. Uw groot licht blijft dus Halogeen! De meeste mensen die deze kit kopen doen dit omdat, deze kit net een stukje goedkoper is als de H4 Bi-Xenon kit. Die wij hieronder gaan bespreken.

H4 Bi-Xenon Kit.

Dit is de meest verkochte kit van de H4 variant, dit komt doordat uw dimlicht en uw grootlicht wordt vervangen door Xenon verlichting! Dit heeft als voordeel dat uw volledige verlichting Xenon is. (op uw Stadslichten na, echter kunt u bij ons speciale leds bestellen die de zelfde kleur hebben als de Xenon verlichting.). Dit is eigenlijk de meest ideale uitkomst voor uw Auto. Ook is de Bi-Xenon kit de meest uitgebreide kit die er op de markt is voor de H4 fitting. Deze kit wordt volledig gebruiksklaar geleverd, dit wilt zeggen dat de volledige kit plug and play is. Enkel de Bi-Xenon kit is voorzien van een speciale kabelboom, de andere Xenon kits hebben dit niet. Deze kabelboom zorgt er voor dat Bi-Xenon lamp schakelt tussen Dim- en Grootlicht wanneer u dat aangeeft. Dit wilt het volgende zeggen; als u aan uw stuur aangeeft dat u grootlicht wilt, wordt er een stuurstroom naar de lamp gestuurd deze stuurt op zijn beurt ook een stroompje door naar de speciale kabelboom. De kabelboom zorgt er voor dat de lamp schakelt grootlicht, vandaar is het ook van belang dat deze kabelboom goed is aangesloten. Misschien schrikt u van dit verhaal echter is dit een zeer simpele handeling en alles is volledig plug and play!

 

                                                         Bi-Xenon lamp

H4 Xenon Lamp                                            H4 Bi-Xenon Lamp